România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete împotriva Israelului

  • România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete de sâmbătă dimineaţă împotriva Israelului, transmite preşedintele Klaus Iohannis.
  • Şi premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj.
859 afișări
Imaginea articolului România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete împotriva Israelului

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete din această dimineaţă împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul în aceste momente teribile. Gândurile noastre sunt la familiile victimelor şi la cei care sunt sub atac", a scris şeful statului pe platforma X, fostă Twitter.

„Veşti groaznice vin din Israel în această dimineaţă. Suntem în deplină solidaritate cu Israelul şi condamnăm atacurile cu rachete împotriva Israelului. Transmitem condoleanţe familiilor şi cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat”, a transmis prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Zeci de rachete au fost trase dinspre Fâşia Gaza spre Israel sâmbătă dimineaţa. Atacul pune capăt unui armistiţiu respectat în mare parte până acum, după sfârşitul războiului de cinci zile din luna mai. În Israel, sirenele au răsunat în mai multe oraşe din jurul teritoriului palestinian, dar şi mai în nord şi est, potrivit armatei israeliene.

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că mişcarea islamistă palestiniană Hamas a declanşat "un război împotriva statului Israel", iar liderul braţului armat al mişcării Hamas a anunţat declanşarea „Operaţiunii Potopul Al-Aqsa" împotriva Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici