Reuniune de urgenţă a ONU după atacul asupra Israelului

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU va fi convocată în urma celui mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, a anunţat ministerul de Externe al Braziliei, potrivit Sky News.

902 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă a ONU după atacul asupra Israelului

Brazilia, care luna aceasta a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU, a condamnat atacurile într-o declaraţie publică şi şi-a exprimat solidaritatea cu poporul israelian. De asemenea, Brazilia a reafirmat angajamentul faţă de „soluţia celor două state", cu Palestina şi Israelul coexistând în cadrul unor graniţe convenite de comun acord şi recunoscute la nivel internaţional.

„Guvernul brazilian reiterează faptul că nu există nicio justificare pentru a recurge la violenţă, în special împotriva civililor, şi îndeamnă toate părţile să dea dovadă de maximă reţinere pentru a preveni o escaladare a situaţiei. Simpla gestionare a conflictului nu este o alternativă viabilă pentru abordarea problemei israeliano-palestiniene, iar reluarea negocierilor de pace este o chestiune urgentă ", a transmis ministerul de Externe din Brazilia.

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, ucigând cel puţin 40 de persoane şi rănind alte sute.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis să riposteze, declarând că ţara sa se află în război. Ca represalii la incursiune, forţele aeriene israeliene au anunţat că zeci de avioane de luptă au lovit o serie de unităţi militare şi centre de comandă operaţionale ale Hamas în Fâşia Gaza.

198 de palestinieni au murit în urma loviturilor aeriene israeliene din Fâşia Gaza, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii din zona menţionată, potrivit Sky News. Oficialii au adăugat că cel puţin 1.610 persoane au fost rănite în urma atacurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici