Netanyahu spune că Israelul este "în război": Hamas va plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut niciodată

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul este "în război" cu militanţii Hamas care controlează Fâşia Gaza.

2192 afișări
Imaginea articolului Netanyahu spune că Israelul este "în război": Hamas va plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut niciodată

Comentariile lui Netanyahu, în cadrul unui discurs televizat, sunt primele pe care le face de când conducătorii Hamas din Fâşia Gaza au lansat un atac major, pe mai multe fronturi, asupra Israelului, în zorii zilei de sâmbătă. El a ordonat chemarea rezerviştilor şi a promis că Hamas va "plăti un preţ pe care nu l-a cunoscut până acum".

"Suntem în război şi vom învinge", a declarat Netanyahu. "Nu o operaţiune, nu o rundă, ci în război."

De asemenea, premierul a ordonat armatei să cureţe oraşele de militanţii Hamas care au rămas blocaţi în schimburi de focuri cu soldaţii israelieni.

Hamas a lansat sâmbătă mii de rachete asupra Israelului şi a trimis zeci de luptători peste graniţa puternic fortificată a ţării, o demonstraţie masivă de forţă care a surprins Israelul cu garda jos în timpul unei sărbători importante, scrie AP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici