Reacţia PSD la atacurile iraniene asupra bazelor armate americane. S-a oferit să intervină pentru „consolidarea securităţii ţării noastre”

Prima reacţie la atacurile iraniene asupra bazelor armate americane vine din partea PSD. Social-democaraţii au transmis că România trebuie să trateze responsabil escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu şi să îşi reafirme angajamentele faţă de NATO şi SUA.

928 afișări
Imaginea articolului Reacţia PSD la atacurile iraniene asupra bazelor armate americane. S-a oferit să intervină pentru „consolidarea securităţii ţării noastre”

Reacţia PSD la atacurile iraniene asupra bazelor armate americane. S-a oferit să intervină pentru „consolidare a securităţii ţării noastre”

PSD a transmis că România trebuie să trateze responsabil escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, să îşi reafirme angajamentele faţă de NATO şi SUA. Situaţia să fie analizată cu seriozitate, ca această criză politică internaţională să nu se transforme într-una economică cu efecte interne.

„PSD consideră că România trebuie să trateze cu responsabilitate escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu şi să îşi reafirme angajamentele sale faţă de partenerii săi din NATO şi faţă de Statele Unite. Situaţia trebuie analizată cu maximă seriozitate şi presupune un efort consolidat din partea tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, astfel încât criza politică internaţională să nu se transforme şi într-o criză economică cu efecte interne”, arată reprezentanţii PSD, într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că ţara noastră trebuie să îşi evalueze rolul pe care îl are în regiune şi în NATO.

„România trebuie să îşi evalueze rolul în regiune şi în interiorul NATO, iar în acest sens, PSD, care a contribuit decisiv la integrarea României în interiorul alianţei euroatlantice, îşi reafirmă sprijinul pentru orice demers coerent de consolidare a securităţii ţării noastre”, a conchis sursa menţionată.

Iranul a lansat atacuri de rachete asupra forţelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineţii de miercuri, în represalii pentru atacul cu drone americane asupra generalului iranian Qassem Soleimani a cărui moarte a stârnit temeri privind un război mai lung în Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici