Recep Tayyip Erdogan îi denunţă pe magistraţii aliaţi cu "grupări criminale"

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan i-a denunţat din nou, sâmbătă, pe judecătorii aflaţi la originea scandalului politico-financiar fără precedent din Turcia, acuzându-i de "colaborare cu anumite grupări criminale" în vederea "compromiterii unor persoane nevinovate".

460 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan îi denunţă pe magistraţii aliaţi cu "grupări criminale"

Recep Tayyip Erdogan îi denunţă pe magistraţii aliaţi cu "grupări criminale" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din păcate, unii magistraţi acţionează în mod concertat cu anumite grupări criminale şi în colaborare cu unele instituţii de presă, pentru a compromite persoane nevinovate prin divulgarea unor documente confidenţiale", a declarat Erdogan în cadrul unei reuniuni organizate de Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la Manisa (vest).

"Dorim unitate, solidaritate. Unele mişcări, instituţii de presă şi cercuri de afaceri sau politice au orchestrat acest complot odios în Turcia", a adăugat el.

De asemenea, Erdogan a reafirmat că la originea anchetei, în urma căreia au demisionat trei miniştri, s-ar afla "o bandă din interiorul statului".

Premierul turc vizează, fără a nominaliza, confreria predicatorului musulman Fethullah Gulen, un fost aliat al său, care a intrat în război împotriva Guvernului, pentru a denunţa un proiect de suprimare a şcolilor private.

"Aceste acţiuni nu vizează AKP, ci Turcia", a declarat el, adăugând că unele persoane "nu pot accepta ideea că Turcia se dezvoltă".

Aflat la putere începând din 2002, Erdogan este puternic afectat de un scandal politico-financiar care îi fragilizează autoritatea, cu trei luni înainte de alegerile municipale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici