Record de migranţi interceptaţi de poliţia spaniolă. Peste o mie au ajuns în Insulele Canare

  • Peste 1.000 de migranţi au sosit sâmbătă în Insulele Canare din Spania
  • Poliţiştii spanioli de frontieră susţin că este numărul migranţilor sosiţi este cel mai mare înregistrat într-o singură zi
  • Mulţi dintre cei sosiţi din Africa speră la o viaţă mai bună
  • O barcă din lemn care transporta 320 de persoane este cea mai plină navă pe care au văzut-o salvatorii vreodată
774 afișări
Imaginea articolului Record de migranţi interceptaţi de poliţia spaniolă. Peste o mie au ajuns în Insulele Canare

Sursa foto: Hepta

Cele şapte insule ale arhipelagului Canare au devenit principala destinaţie pentru migranţii care încearcă să ajungă în Spania. Între 1 ianuarie şi 15 octombrie anul acesta, insulele au primit 23.537 de migranţi, o creştere cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor oficiale.

Crucea Roşie, care ajută la tratarea migranţilor, a declarat că o barcă de lemn care a sosit pe insula El Hierro a transportat 320 de persoane, astfel a doborât recordul înregistrat cu câteva săptămâni în urmă.

Sosirile de sâmbătă au inclus 783 în El Hierro, 98 în Tenerife şi 150 în Gran Canaria, potrivit datelor oferite de Crucea Roşie. Pasagerii ambarcaţiunilor au inclus femei şi copii mici.

Ministrul interimar al migraţiei din Spania a promis un pachet de ajutor în valoare de 50 de milioane de euro pe 19 octombrie pentru a ajuta Insulele Canare să facă faţă acestui „flux extraordinar de migraţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici