Refuzul Berlinului de a furniza tancuri Leopard Kievului, inacceptabil - premierul polonez Mateusz Morawiecki

Premierul polonez a calificat duminică drept "inacceptabil" refuzul Berlinului de a furniza tancuri Leopard Kievului, care le cere cu insistenţă într-un moment în care ruşii sunt în ofensivă.

384 afișări
Imaginea articolului Refuzul Berlinului de a furniza tancuri Leopard Kievului, inacceptabil - premierul polonez Mateusz Morawiecki

Refuzul Berlinului de a furniza tancuri Leopard Kievului, inacceptabil - premierul polonez Mateusz Morawiecki

"Atitudinea Germaniei este inacceptabilă. A trecut aproape un an de când a început războiul. În fiecare zi mor oameni nevinovaţi. Bombele ruseşti fac ravagii în oraşele ucrainene. Obiectele civile sunt atacate, femeile şi copiii sunt ucişi", a declarat Mateusz Morawiecki pentru agenţia PAP.

Declaraţiile sale au fost făcute la două zile după o reuniune a aproximativ 50 de ţări la baza americană de la Ramstein, în Germania. Acolo, aliaţii Ucrainei au anunţat noi livrări substanţiale de arme către Ucraina, dar nu au reuşit să ajungă la un acord privind livrarea de tancuri grele, în ciuda cererilor repetate ale Ucrainei.

Premierul polonez a declarat că aşteaptă "o declaraţie clară" din partea Berlinului care să autorizeze expedierea de Leopards, al căror producător este, de către ţările care le au.

Polonia, care spune că este pregătită să livreze 14 Leopards Kievului, afirmă că poartă discuţii pe această temă cu aproximativ 15 ţări. Dacă Berlinul refuză să furnizeze Leopards Kievului, "vom crea o mică coaliţie de ţări gata să doneze o parte din echipamentele lor moderne, tancurile lor moderne, unei Ucraine aflate în dificultate", a declarat şeful guvernului polonez, Mateusz Morawiecki.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici