Regele Abdullah al Iordaniei cere combaterea terorismului, numindu-l "un al III-lea război mondial"

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a pledat, de la tribuna Adunării Generale ONU, pentru intensificarea eforturilor internaţionale împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, denunţând atrocităţile comise de terorişti la nivel global, pe care le-a numit "un al III-lea război mondial".

37895 afișări
Imaginea articolului Regele Abdullah al Iordaniei cere combaterea terorismului, numindu-l "un al III-lea război mondial"

Regele Abdullah al Iordaniei cere combaterea terorismului, numindu-l "un al III-lea război mondial" (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

În discursul la ONU, regele Iordaniei a vorbit despre lupta împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, despre situaţia din Ierusalim şi despre criza refugiaţilor sirieni.

"Viitorul omenirii este ameninţat de islamiştii care sunt activi la nivel global", a spus regele Abdullah al Iordaniei.

"Aceste grupuri care se abat de la doctrina islamului se folosesc de suspiciune şi de ignoranţă pentru a-şi extinde puterea; mai rău, îşi arogă libertatea de a distorsiona cuvântul lui Allah, pentru a justifica cele mai atroce crime", a spus suveranul iordanian.

"Suntem toţi uniţi în convingerea că aceste forţe trebuie învinse. Trebuie să ne imaginăm cum ar arăta viitorul nostru într-o lume cu crime masive, cu decapitări publice, cu sclavie. Eu am numit această criză un al III-lea război mondial şi cred că trebuie să ripostăm cu intensitatea adecvată. Sunt necesare acţiuni colective pe toate fronturile", a insistat regele Iordaniei, pledând pentru o campanie ideologică globală împotriva extremiştilor.

"Comunitatea globală trebuie să îşi unească eforturile, să iubească aproapele şi să manifeste respect pentru cei diferiţi faţă de noi", a cerut regele Abdullah al II-lea.

"Fenomenul terorismului, care are efecte grave, necesită abordări politice, economice şi de securitate ale tuturor naţiunilor şi popoarelor. Este clar că tensiunile şi conflictele au contribuit la apariţia organizaţiilor teroriste. În plus, comunitatea internaţională are obligaţia de a găsi soluţii şi a ajuta milioanele de refugiaţi din regiunea Orientul Mijlociu", a pledat suveranul iordanian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici