Regele Charles vrea să-i îndepărteze pe Harry şi Andrew de la interimat. Cine le va lua locul

  • Regele Charles a cerut luni Parlamentului britanic să modifice o lege pentru a le permite surorii sale Anne şi fratelui său Edward să îl reprezinte în absenţa sa.
  • Un rol atribuit în prezent lui William, dar şi lui Andrew şi Harry.
4393 afișări
Imaginea articolului Regele Charles vrea să-i îndepărteze pe Harry şi Andrew de la interimat. Cine le va lua locul

Regele Charles vrea să-i îndepărteze pe Harry şi Andrew de la interimat. Cine le va lua locul

Regele Charles a cerut luni parlamentului britanic să modifice legea privind "Consilierii de Stat", membrii familiei regale împuterniciţi să îl înlocuiască în caz de nevoie, pentru a include noi membri, fratele şi sora sa, prinţul Edward şi prinţesa Anne.

Într-un mesaj adresat Parlamentului de Lordul Chamberlain, Lord Parker, Regele Charles a explicat:
 
Pentru a asigura eficacitatea continuă a afacerilor publice atunci când nu sunt disponibil, de exemplu atunci când mă aflu în misiune oficială în străinătate, confirm că aş fi foarte încântat, dacă Parlamentul ar considera oportun, ca numărul persoanelor care ar putea fi chemate să acţioneze în calitate de consilieri de stat... să includă sora şi fratele meu, Prinţesa Regală şi Contele de Wessex şi Forfar, care şi-au asumat deja acest rol”.

Schimbare legislativă

Conform unei legi din 1937, monarhul poate fi înlocuit pentru anumite sarcini, cum ar fi semnarea documentelor oficiale în caz de absenţă, potrivit BMFTV.
 
Conform ordinii de succesiune la tronul britanic, prinţul Harry, care locuieşte acum în California şi a rupt legăturile cu familia regală, şi prinţul Andrew, care şi-a încheiat angajamentele publice după ce a fost implicat în scandalul sexual Epstein, sunt în prezent ambii consilieri de stat ai lui Charles, alături de prinţul William şi prinţesa Beatrice.
 
În conformitate cu Legea privind regenţa din 1937 şi cu Legea privind regenţa din 1953 - care reglementează regenţa - consilierii de stat sunt, de fapt, primele patru persoane în ordinea succesiunii la tron care au împlinit vârsta de 21 de ani.
 
Această lege poate fi modificată doar de Parlament. Prin urmare, Regele Charles a solicitat Parlamentului această modificare a legii. Prinţesa Anne, fiica reginei Elisabeta, se află abia pe locul 16 în ordinea de succesiune la tronul britanic, iar Edward, conte de Wessex, cel mai tânăr dintre fraţi, pe locul 13.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici