Regele Spaniei va fi din nou operat pe 21 noiembrie

Juan Carlos, regele Spaniei, în vârstă de 75 de ani, va fi din nou operat pe 21 noiembrie, pentru înlocuirea unei proteze la şoldul stâng, o operaţie care era deja prevăzută, după o precedentă intervenţie chirurgicală din luna septembrie, a anunţat luni casa regală spaniolă.

80 afișări
Imaginea articolului Regele Spaniei va fi din nou operat pe 21 noiembrie

Regele Spaniei va fi din nou operat pe 21 noiembrie

Suferind de o infecţie la şold, după inserarea unei proteze în noiembrie 2012, Juan Carlos a fost din nou operat pe 24 septembrie. Chirurgii au decis atunci să intervină "în doi timpi" şi să insereze o proteză provizorie cu o durată de aproximativ două luni.

Noua operaţie va avea loc pe 21 noiembrie, la spitalul Quiron de Pozuelo de Alarcon, în apropiere de Madrid, şi va fi coordonată de acelaşi chirurg ca şi precedenta, medicul Miguel Cabanela, un renumit specialist spaniol care locuieşte în Statele Unite, a precizat un purtător de cuvânt al casei regale spaniole.

Repetatele probleme de sănătate ale regelui, care a fost operat de opt ori din mai 2010 până în prezent, şi imaginea sa de persoană în vârstă, vizibil obosită, i-au determinat pe spanioli să se gândească la o eventuală abdicare a monarhului în favoarea prinţului Felipe sau la o redefinire a rolului acestuia din urmă, care pare, la vârsta de 45 de ani, să evite cu succes scăderea de popularitate cu care se confruntă monarhia spaniolă.

Astfel, prinţul Felipe a prezidat pentru prima dată, la Madrid, pe 12 octombrie, tradiţionala defilare militară organizată de ziua naţională a Spaniei.

Regele Juan Carlos, aflat în convalescenţă, şi-a reluat în ultimele săptămâni activităţile oficiale într-un ritm redus, la palatul Zarzuela unde locuieşte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici