Reprezentantul special al preşedintelui francez pentru Rusia pledează pentru anularea sancţiunilor

Reprezentantul special al preşedintelui francez pentru Rusia, Jean-Pierre Chevènement, a pledat, joi, pentru anularea, sub anumite condiţii, a sancţiunilor europene adoptate împotriva Moscovei.

578 afișări
Imaginea articolului Reprezentantul special al preşedintelui francez pentru Rusia pledează pentru anularea sancţiunilor

Reprezentantul special al preşedintelui francez pentru Rusia pledează pentru anularea sancţiunilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În opinia noastră, sancţiunile ar putea fi anulate începând din momentul în care două condiţii vor fi îndeplinite: menţinerea încetării focului (în estul Ucrainei) şi aplicarea strictă a acordurilor de la Minsk", a declarat la Moscova Chevènement, amintind poziţia Franţei.

"Sancţiunile şi contrasancţiunile constituie un proces de represalii din care toată lumea vrea să iasă. Ele sunt păguboase pentru cele două tabere", a adăugat senatorul francez.

"Exporturile franceze în Rusia reprezintă 0,5% din PIB. Nu putem ignora acest fapt", a subliniat Chevènement, care s-a exprimat în numele Franţei.

Rusia a decretat în august un embargo total asupra exporturilor de produse alimentare provenind din Uniunea Europeană ca răspuns la mai multe valuri succesive de sancţiuni luate la adresa sa de occidentali.

Chevènement, care s-a întâlnit în cursul vizitei sale în Rusia cu şefii unor companii franceze şi ruse, dar şi cu oficiali politici, între care preşedintele Parlamentului rus, Serghei Narîşkin, a afirmat că nu a evocat subiectul privind livrarea navelor Mistral.

"Contractele au fost semnate şi trebuie îndeplinite. Franţa este o ţară suverană", a explicat senatorul.

"Franţa este în favoarea unei rezolvări politice şi paşnice a situaţiei actuale" în criza ucraineană, a continuat Chevènement.

Moscova a anunţat miercuri că susţine soluţiile politice propuse de preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, în vederea ajungerii la pace cu rebelii proruşi din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici