Reţea de prostituţie din România, destructurată la Toulouse

Poliţia din Toulouse a destructurat joi o reţea formată din cinci proxeneţi şi aproximativ 15 prostituate rome care "lucrau" să ramburseze datoriile unui şef de bandă.

708 afișări
Imaginea articolului Reţea de prostituţie din România, destructurată la Toulouse

Reţea de prostituţie din România, destructurată la Toulouse (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Proxeneţii aduceau femei din România pentru a face trotuarul pe bulevardul de Suisse, la Toulouse. Cincisprezece sau 17 fete din cadrul reţelei îşi împărţeau locurile pe bulevard, relatează site-ul LibeToulouse.fr.  Serviciile lor, prestate uneori în văzul trecătorilor sau vecinilor, îi exasperau pe locuitorii din zonă, care au semnat petiţii şi au organizat manifestaţii.

Tinerele lucrau pentru un rom, în vârstă de 35 de ani, cunoscut deja pentru fapte de proxenetism şi descris ca o persoană violentă. Poliţiştii au confiscat din casa acestuia, situată într-un cartier popular din Toulouse, două pistoale şi peste 20.000 de euro. Banii "produşi" de fete erau utilizaţi la plata creditorilor în România, a declarat un anchetator, fără să ofere alte precizări.

Proxenetul a fost arestat miercuri seara la frontiera cu Spania, ceea ce sugerează existenţa unei reţele cu ramificaţii peste Pirinei. Acţiunile acestuia nu ar fi fost posibile fără complici din România.

Patru presupuşi complici au fost reţinuţi miercuri şi joi, dar şi cinci prostituate care îl ajutau să le "reţină" pe celelalte fete, în timp ce un al cincilea bărbat ar putea fi exonerat. Suspecţii urmează să fie deferiţi vineri seara Parchetului, pentru proxenetism în grup organizat. Operaţiunea poliţiei la Toulouse s-a desfăşurat în ziua în care Senatul abroga infracţiunea de racolaj pasiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici