Reuters: Administraţia Trump a cerut susţinerea Arabiei Saudite înaintea deciziei privind Acordul iranian

Administraţia Donald Trump a cerut Arabiei Saudite, înaintea deciziei de retragere a SUA din Acordul nuclear iranian, să menţină stabile tarifele la petrol, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

958 afișări
Imaginea articolului Reuters: Administraţia Trump a cerut susţinerea Arabiei Saudite înaintea deciziei privind Acordul iranian

Reuters: Administraţia Trump a cerut susţinerea Arabiei Saudite înaintea deciziei privind Acordul iranian

Cu o zi înainte ca preşedintele Donald Trump să decidă retragerea SUA din Acordul atomic cu Iranul, un oficial american de rang înalt a sunat în Arabia Saudită pentru a cere celui mai mare exportator să ţină preţurile stabile dacă hotărârea ar afecta aprovizionarea.

"Riyadul, rivalul Tehranului, este de mult timp un aliat apropiat al Washingtonului, dar presiunile directe asupra unui membru al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pe tema politicilor tarifare sunt rare. Ultima dată când Statele Unite au exercitat presiuni asupra Arabiei Saudite pentru creşterea producţiei a fost în 2012", comentează agenţia Reuters.

Trei surse au declarat pentru agenţia Reuters că un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington l-a sunat pe prinţul Mohammed bin Salman înaintea anunţului făcut de Donald Trump pentru a se asigura că Washingtonul poate conta pe Riyad. Una dintre surse a anunţat că discuţia telefonică a avut loc pe 7 mai.

Casa Albă a refuzat să fac vreun comentariu pe această temă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici