Rivalitatea dintre preşedintele Donald Trump şi democratul Joe Biden a ajuns în stradă

  • Susţinătorii celor doi candidaţi la preşedinţie au participat la o serie de proteste şi au recurs la acte de răzbunare şi violenţe
  • Joe Biden îl acuză pe Donald Trump că instigă alegătorii la violenţă, în timp ce Donald Trump spune că Biden este incapabil să fie un lider
  • Portland a devenit locul principal al protestelor împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului, odată cu moartea afro americanului George Floyd, de pe 25 mai
2401 afișări
Imaginea articolului Rivalitatea dintre preşedintele Donald Trump şi democratul Joe Biden a ajuns în stradă

Primarul Portland-ului, Ted Wheeler, a avertizat oamenii şi i-a îndemnat să nu participe la astfel de manifestaţii de răzbunare. Ba chiar l-a acuzat pe Donald Trump, într-un mesaj pe Twitter, de ”dezbinare şi ură asupra poporului”. Preşedintele Americii i-a răspuns lui Wheeler, ”Portland nu va reveni niciodată la normal cât timp este un oraş condus de un idiot”. El nu a ratat ocazia de a-i adresa un mesaj şi contracandidatului său, Joe Biden, pe care l-a acuzat de ”lipsă de conducere”.

Joe Biden i-a răspuns preşedintelui, acuzându-l, de asemenea, că recurge la ură şi violenţă: ”faptul că nu ştie cum să îşi calmeze susţinătorii, ca să nu mai apeleze la violenţă, arată doar ce lider slab este”. Democraţii îl susţin pe Joe Biden şi sunt de părere că violenţa a luat cu asalt Portland-ul sub conducerea lui Trump din cauză că liderul doar a întreţinut ura maselor prin mesaje retorice.

Un bărbat a fost împuşcat în piept şi a murit sâmbătă seara în Portland, în timpul unei confruntări între protestatarii BLM şi susţinătorii lui Donald Trump, relatează Associated Press.

Poliţiştii au declarat că susţinătorii lui Trump au părăsit zona în jurul orei 20:30, iar ofiţerii au auzit împuşcături 16 minute mai târziu. Echipajele de poliţie au ajuns la locul faptei foarte repede, însă bărbatul împuşcat era deja mort.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici