Robert Gates: Atacurile militare din Libia vor scădea în intensitate în curând

Atacurile militare ale coaliţiei angajate în Libia ar trebui să scadă în intensitate în zilele următoare, a declarat marţi secretarul american al Apărării, Robert Gates, în cadrul unei întâlniri, la Moscova, cu ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov.

15 afișări
Imaginea articolului Robert Gates: Atacurile militare din Libia vor scădea în intensitate în curând

Robert Gates: Atacurile militare din Libia vor scădea în intensitate în curând (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele coaliţiei internaţionale încearcă să minimizeze numărul victimelor civile în Libia, a declarat Gates, subliniind că "importantele atacuri militare în curs ar trebui să scadă în intensitate în zilele următoare".

Ulterior, vor fi necesare mai puţine atacuri, pentru că sistemele de apărare aeriană ale liderului libian, colonelul Muammar Kadhafi, vor fi eliminate, a explicat el.

"În măsura în care ajungem, cu succes, să suprimăm sistemele de apărare aeriană, nivelul activităţii cinetice ar trebui să scadă", a adăugat el.

Aceste declaraţii survin la o zi după intervenţia preşedintelui american, Barack Obama, care a declarat că Statele Unite vor reduce, în curând, rolul lor în cadrul operaţiunilor coaliţiei angajate în Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici