România, contribuţie voluntară la fondurile NATO dedicate Ucrainei, Moldovei, Georgiei şi Iordaniei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat sâmbătă acordarea unor contribuţii voluntare ale României la fondurile NATO dedicate întăririi rezilienţei şi capacităţii de apărare ale Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei şi Regatului Haşemit al Iordaniei, de până la 1.400.000 dolari.

280 afișări
Imaginea articolului România, contribuţie voluntară la fondurile NATO dedicate Ucrainei, Moldovei, Georgiei şi Iordaniei

România, contribuţie voluntară la fondurile NATO dedicate Ucrainei, Moldovei, Georgiei şi Iordaniei

MAE anunţă că ministrul Bogdan Aurescu a transmis către Secretarul general NATO şi omologii săi din statele menţionate scrisori de informare asupra deciziei care a fost luată de Guvernul României, care a stabilit redirecţionarea unor fonduri alocate anterior pentru programul NATO de sprijin pentru armata naţională afgană, rămase neutilizate.

Astfel, România va contribui la consolidarea rezilienţei şi capacităţii de apărare ale Ucrainei prin acordarea a până la 400.000 dolari pentru Fondul voluntar privind Pachetul de Asistenţă Cuprinzătoare pentru Ucraina, prin contribuţia de până la 600.000 dolari pentru Fondul voluntar de consolidare a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, precum şi prin finanţarea cu până la 300.000 dolari a Fondului voluntar de consolidare a capacităţii de apărare a Georgiei, ţări dintre cele mai afectate de efectele invaziei ruse în Ucraina.

MAE mai transmite că contribuţia voluntară la Fondul voluntar de consolidare a capacităţii de apărare a Regatului Haşemit al Iordaniei va fi de până la 100.000 dolari.

„Decizia corespunde priorităţilor de politică externă şi de securitate ale României şi contribuie la creşterea profilului ţării noastre în cadrul NATO, precum şi la îndeplinirea obiectivelor de consolidare a securităţii şi stabilităţii în proximitatea Flancului Estic, în special în regiunea Mării Negre”, arată MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
nato,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici