România înfiinţează Oficiul de Ştiinţă şi Tehnologie în Silicon Valley

Executivul aprobă, vineri, memorandum pentru înfiinţarea Oficiului de Ştiinţă şi Tehnologie pe teritoriul SUA, în Silicon Valley, a anunţat premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei.

301 afișări
Imaginea articolului România înfiinţează Oficiul de Ştiinţă şi Tehnologie în Silicon Valley

România înfiinţează Oficiul de Ştiinţă şi Tehnologie în Silicon Valley

„Avem două memorandumuri care sunt propuse de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Este vorba despre un memorandum prin care asigurăm înfiinţarea Comitetului Român pentru Inteligenţă Artificială. Este un domeniu despre care am discutat şi am încercat să facem tot ceea ce ne stă în putiinţă să putem să ne aliniem la celelalte state din Uniunea Europeană.

Avem deja 52 de milioane de euro asigurate pentru crearea hub-ului pentru inteligenţă artificială. Ca atare, trebuie să facem în aşa fel încât să folosim inteligenţa cercetătorilor noştri şi a celor care sunt preocupaţi şi îşi desfăşoară activitatea în domeniul cercetării şi inovării, atât în ţară, cât şi peste hotare, să poată să se angreneze în acest hub la nivel naţional”, anunţă Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că cel de-al doilea memorandum urmăreşte Oficiului de Ştiinţă şi Tehnologie pe teritoriul SUA.

„Este clar că nu ţintim altceva decât constituirea unui nucleu de inovare care să poată să funcţioneze pe teritoriul Statelor Unite, în Silicon Valley. Nu este vorba doar de coordonarea şi cooperarea cu SUA, cu acest hub al inovării din Silicon Valley, ci este vorba de cooperarea cu celelalte structuri similare din întreaga lume. În interiorul Parteneriatului dstrategic cu SUA venim cu o nouă componentă”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici