Românii din Marea Britanie au trimis în ţară aproape 500.000 de lire zilnic

Românii care trăiesc în Marea Britanie au trimis zilnic în ţară aproape 500.000 de lire (563.000 de euro) în primele trei luni ale anului trecut, conform unor statistici oficiale citate de Daily Mail, în ediţia online de vineri.

869 afișări
Imaginea articolului Românii din Marea Britanie au trimis în ţară aproape 500.000 de lire zilnic

Românii din Marea Britanie au trimis în ţară aproape 500.000 de lire zilnic (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

În total, românii din Marea Britanie au trimis în ţară 41 de milioane de lire (46 milioane de euro) în perioada ianuarie - martie 2010, conform datelor Băncii Naţionale a României, citate de ziarul britanic.

Suma include numai transferurile oficiale, dar nu şi pe cele informale, care includ banii trimişi acasă prin intermediul prietenilor sau rudelor şi care ar putea reprezenta circa 30 la sută din total.

Daily Mail afirmă că, în cazul în care nivelul transferurilor s-a menţinut la acelaşi nivel pe tot parcursul anului 2010, suma totală trimisă de români în ţară ar ajunge la peste 160 de milioane de lire (180 de milioane de euro), cu aproape 50 la sută mai mare decât cea înregistrată în 2009.

În Marea Britanie trăiesc aproximativ 60.000 de români şi, potrivit ziarului britanic, alţi 25.000 primesc anual permise de muncă, mulţi dintre ei lucrând programe speciale pentru angajaţii în agricultură.

Venitul mediu în România este de 28 la sută din cele din Europa Occidentală, iar o cincime din populaţia activă trăieşte în străinătate, potrivit Daily Mail, care adaugă că economiştii estimează că românii vor atinge standardele de viaţă din ţări cum este Marea Britanie abia în 20 de ani.

Conform statisticilor oficiale, în ultimii zece ani expatriaţii români au trimis în ţară circa 90 de miliarde de lire, iar un angajat mediu român economiseşte circa 100.000 de lire înainte de a se întoarce în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici