Românii rămân cea mai numeroasă comunitate a imigranţilor din Italia

Românii rămân cea mai mare comunitate a imigranţilor din Italia, conform unui raport al organizaţiei Iniţiative şi Analize asupra Multietnicităţii (ISMU), care arată că numărul străinilor care se stabilesc în Italia este în scădere, informează site-ul agenţiei APcom.

66 afișări
Imaginea articolului Românii rămân cea mai numeroasă comunitate a imigranţilor din Italia

Românii rămân cea mai numeroasă comunitate a imigranţilor din Italia (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit raportului, numărul imigranţilor care se stabilesc anual în Italia a scăzut cu 40 la sută în 2010, comparativ cu anul 2007. Raportul relevă că, la 1 ianuarie 2010, numărul străinilor prezenţi în Italia era de 5,3 milioane.

Imigranţii români continuă să fie cei mai numeroşi din Italia, numărul acestora fiind estimat la 1,11 milioane (22 la sută din totalul imigranţilor). Conform raportului, în Italia sunt 586.000 de albanezi (11,5 la sută din totalul imigranţilor) şi 575.000 de marocani (11,3 la sută).

ISMU avertizează că, în 2030, Italia riscă să se confrunte cu intensificarea fluxului de imigraţie provenind din Africa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici