Ron DeSantis, dat în judecată de compania Disney pentru acţiuni arbitrare ale autorităţilor din Florida

Grupul Walt Disney l-a acţionat în judecată pe Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida şi potenţial candidat prezidenţial, cerând unei instanţe anularea eforturilor autorităţilor statale de a obţine controlul asupra unor parcuri tematice şi denunţând folosirea arbitrară a puterii guvernamentale.

436 afișări
Imaginea articolului Ron DeSantis, dat în judecată de compania Disney pentru acţiuni arbitrare ale autorităţilor din Florida

Procesul este reacţia grupului media şi de divertisment la eforturile guvernatorului Ron DeSantis şi ale asociaţilor acestuia de a exercita putere asupra complexului tematic Disney World din Florida, care atrage anual milioane de vizitatori.

"Compania nu are altă opţiune decât intentarea acestui proces pentru a-şi proteja membrii, oaspeţii şi partenerii locali de dezvoltare de o campanie permanentă de transformare în armă a puterii guvernamentale împotriva grupului Disney ca reacţie la exprimarea unor puncte de vedere politice care nu sunt populare pentru anumiţi oficiali din Administraţia DeSantis", a transmis Grupul Disney, conform agenţiei Reuters. Compania denunţă, potrivit site-ului Axios.com, o "campanie concentrată" de acţiuni guvernamentale de retorsiune.

Dar purtătorul de cuvânt al guvernatorului Ron DeSantis a catalogat acţiunea drept "un exemplu nefericit al speranţei companiei de a submina voinţa alegătorilor din Florida". "Nu avem cunoştinţă despre vreun drept legal al unei companii de a avea propriul guvern sau de a menţine privilegii pe care alte companii din statul Florida nu le au", a argumentat purtătorul de cuvânt, Jerely Redfern.

Grupul Disney acuză Oficiul de Turism din Florida de încălcarea unor drepturi contractuale, fără acordarea de compensaţii şi fără proceduri echitabile, inclusiv prin presupusa încălcare a libertăţii de exprimare. Litigiul s-a intensificat în 2022, după ce compania Disney a criticat o lege statală care interzice discuţiile despre identitatea de gen la cursurile şcolare, o iniţiativă a guvernatorului Ron DeSantis, un politican conservator.

Cazul marchează intensificarea unui litigiu între un grup din industria media şi a divertismentului şi un potenţial candidat în scrutinul prezidenţial din 2024. Ron DeSantis a sugerat că s-ar putea înscrie în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la funcţia de preşedinte al SUA. Dacă va decide să candideze, Ron DeSantis îl va avea ca adversar în cursa internă republicană pe fostul preşedinte Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici