Ruptura faţă de tatăl său nu a ameliorat imaginea lui Marine Le Pen

Ruptura dintre Jean-Marie şi Marine Le Pen nu a ameliorat imaginea preşedintei Frontului Naţional şi nici nu i-a crescut potenţialul electoral, potrivit unui sondaj Ifop, publicat în Journal du Dimanche şi citat de AFP, în pagina electronică.

107 afișări
Imaginea articolului Ruptura faţă de tatăl său nu a ameliorat imaginea lui Marine Le Pen

Ruptura faţă de tatăl său nu a ameliorat imaginea lui Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Astfel, 67 la sută dintre persoanele intervievate (faţă de 78 la sută în noiembrie) consideră că ea "se opune atât UMP cât şi Guvernului", 64 la sută (faţă de 62 la sută în urmă cu şase luni) cred că este "intolerantă", 50 la sută (faţă de 59 la sută) că "vrea într-adevăr să schimbe lucrurile", 40 la sută (faţă de 43 la sută) că ea "înţelege problemele oamenilor" şi 29 la sută (faţă de 32 la sută) că "are soluţii pentru ieşirea ţării din criză".

Printre alegătorii care nu au votat nici cu Marine Le Pen la alegerile prezidenţiale, nici cu FN la europene (80 la sută), 13 la sută au răspuns afirmativ, faţă de 17 la sută la începutul lui aprilie, la întrebarea: "Dacă Jean-Marie Le Pen părăseşte Frontul Naţional, acest lucru v-ar determina să votaţi acest partid la următoarele alegeri?".

Sondajul a fost realizat prin telefon în perioada 7-9 mai pe un eşantion de 949 de persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici