Rusia a suspendat plăţile anuale către Consiliul Arctic

Rusia a suspendat plăţile anuale către Consiliul Arctic până la reluarea „lucrărilor reale” cu participarea tuturor ţărilor membre, a anunţat agenţia de ştiri de stat rusă RIA, citând ministerul de externe al ţării, scrie Reuters.

1634 afișări
Imaginea articolului Rusia a suspendat plăţile anuale către Consiliul Arctic

Rusia a suspendat plăţile anuale către Consiliul Arctic

„În prezent, plata contribuţiilor anuale ale Rusiei la bugetul Consiliului Arctic a fost suspendată până la reluarea lucrărilor reale în acest format cu participarea tuturor ţărilor membre”, a declarat ministerul pentru RIA.

Deocamdată, Rusia nu ia în considerare posibilitatea de a părăsi Consiliul, a mai anunţat ministerul.

Cooperarea dintre statele arctice vestice din cadrul organismului interguvernamental şi Moscova a ajuns la un punct mort după ce Rusia a lansat invazia sa la scară largă în Ucraina în urmă cu doi ani.

Consiliul Arctic a fost creat în 1996 pentru a discuta probleme care afectează regiunea polară, de la poluare la dezvoltarea economică locală şi până la misiuni de căutare şi salvare.

Activitatea Consiliului, care cuprinde cele opt state arctice: Finlanda, Norvegia, Islanda, Suedia, Rusia, Danemarca, Canada şi Statele Unite, a produs în trecut acorduri obligatorii privind protecţia şi conservarea mediului. Însă, odată cu încetarea cooperării cu Moscova, aproximativ o treime din cele 130 de proiecte ale consiliului au fost suspendate anul trecut, noi proiecte nu pot fi demarate, iar cele existente nu pot fi reînnoite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici