Rusia anulează embargoul privind exporturile de armament în Pakistan: "Negociem livrarea elicopterelor"

Rusia a anulat embargoul privind exporturile de armament în Pakistan şi negociază livrarea de elicoptere militare de tip MI-35, anunţă Serghei Cemezov, directorul companiei publice ruse Rostec, citat de AFP.

981 afișări
Imaginea articolului Rusia anulează embargoul privind exporturile de armament în Pakistan: "Negociem livrarea elicopterelor"

Rusia anulează embargoul privind exporturile de armament în Pakistan

"A fost luată decizia de anulare a embargoului şi negociem livrarea elicopterelor", a afirmat Cemezov, precizând că este vorba de aparate de tip MI-35 Hind.

Potrivit analistului politic Pavel Felgenhauer, anularea embargoului datând din vremea URSS marchează o schimbare importantă a politicii Moscovei, care până acum exporta armament doar în India, într-o regiune marcată de tensiunile între New Delhi şi Islamabad.

"Vânzările de armement destinate Pakistanului vor agrava brusc relaţiile cu India", subliniază expertul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici