Rusia este pregătită să asigure protecţia Europei de Est, în cadrul scutului antirachetă

Rusia este pregătită să asigure protecţia Europei de Est, precum şi a mărilor Neagră, Baltică şi Barenţ, în cadrul proiectului scutului antirachetă european, a anunţat vineri comandantul Trupelor spaţiale ruse, generalul Oleg Ostapenko.

86 afișări
Imaginea articolului Rusia este pregătită să asigure protecţia Europei de Est, în cadrul scutului antirachetă

Rusia este pregătită să asigure protecţia Europei de Est, în cadrul scutului antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ţinând cont de situaţia geografică a ţării noastre, avem posibilitatea să asigurăm protecţia antirachetă a părţii orientale a Europei, precum şi a mărilor Neagră, Baltică şi Barenţ", a declarat generalul, citat de RIA Novosti.

Ideea angajării cooperării în vederea înfiinţării unui scut antirachetă european a fost formulată în noiembrie 2010, în timpul summitului Rusia-NATO de la Lisabona.

Alianţa Nord-Atlantică insistă asupra înfiinţării a două sisteme de apărare antirachetă independente, dar coordonate, unul al Rusiei şi altul al NATO. Moscova propune la rândul său crearea unui sistem indivizibil, care să integreze dispozitivele celor două părţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici