Rusia reacţionează după ce Republica Moldova a suspendat licenţele unor posturi de televiziune: "Act de cenzură politică"

Rusia a denunţat sâmbătă o decizie a Republicii Moldova de a interzice temporar şase canale de televiziune ca fiind "cenzură politică".

2371 afișări
Imaginea articolului Rusia reacţionează după ce Republica Moldova a suspendat licenţele unor posturi de televiziune: "Act de cenzură politică"

Autorităţile din Republica Moldova au acuzat canalele că difuzează "informaţii incorecte" despre ţară şi despre operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina.

"Considerăm că această interdicţie este un act de cenzură politică fără precedent, un abuz asupra principiului pluralismului mediatic şi o încălcare flagrantă a dreptului la libertatea de acces la informaţii, la care conducerea politică a Republicii îşi declară în mod regulat adeziunea", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia Reuters.

"Având în vedere consecinţele fără precedent ale punerii sale în aplicare pentru partea vorbitoare de limbă rusă a populaţiei ţării, o calificăm, de asemenea, drept o încălcare cinică a drepturilor minorităţilor naţionale", a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Interdicţia va începe luni şi va dura pe durata stării de urgenţă pe care Republica Moldova a declarat-o după ce Rusia a trimis trupe în Ucraina la 24 februarie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici