Rusia va desfiinţa 100.000 de posturi de funcţionari în trei ani

Autorităţile ruse vor desfiinţa peste 100.000 de posturi de funcţionari publici în următorii trei ani, sperând astfel să economisească un miliard de euro, a declarat ministrul de Finanţe, Alexei Kudrin.

21 afișări
Imaginea articolului Rusia va desfiinţa 100.000 de posturi de funcţionari în trei ani

Rusia va desfiinţa 100.000 de posturi de funcţionari în trei ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prevedem că în următorii trei ani vor fi desfiinţate 100.000 de posturi de funcţionari", a afirmat Koudrine.

La sfârştul lunii iunie, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a cerut reducerea cu 20% a numărului funcţionarilor publici în decurs de trei ani. Rusia este un stat afectat de corupţie, în special la nivel birocratic, notează AFP. Corupţia pune sub semnul îndoielii modernizarea statului promisă de Medvedev, consideră analiştii.

Numărul funcţionarilor a crescut semnificativ după alegerea lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al statului, în 2000, atingând 1,5 milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici