Ruşii aruncă în aer poduri pentru a împiedica ripostele

5037 afișări
Imaginea articolului Ruşii aruncă în aer poduri pentru a împiedica ripostele

Declaraţie în premieră a armatei din Ucraina: forţele ruseşti au început să arunce în aer poduri pentru a încetini contraofensiva ucraineană din nord-est.

În ultima sa actualizare operaţională, Statul Major General a declarat sâmbătă că în zona Tsyrkuny şi Ruski Tyshky, la est de Harkov, „ocupanţii au aruncat în aer trei poduri rutiere pentru a încetini acţiunile de contraofensivă ale Forţelor de Apărare", anunţă CNN, care nu a putut verifica în mod independent afirmaţia.

În ultimele două săptămâni, trupele ucrainene au recucerit o serie de sate la nord şi la est de Harkov, ceea ce face mai dificilă utilizarea artileriei ruseşti împotriva oraşului, precum şi ameninţarea de a bloca coridoarele de aprovizionare ruseşti pentru forţele care luptă în Doneţk şi Luhansk.

Harkov este aproape de graniţa cu Rusia şi a fost unul dintre primele oraşe care au fost atacate atunci când Rusia a invadat oraşul.

Totodată, potrivit Statului Major General, ruşii au continuat să bombardeze oraşul Mikolaiv din sudul ţării.

Pe de altă parte, tensiunile cresc înaintea zilei de 9 mai, cunoscută ca "Ziua Victoriei" a Rusiei - care marchează victoria Moscovei asupra Germaniei naziste. Oficialii occidentali au avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea declara în mod oficial război în acea zi, ceea ce i-ar permite să mobilizeze rezervele şi să intensifice asaltul rusesc.

În perioada premergătoare acestei zile, forţele ruseşti care ocupă regiunea ucraineană Kherson au sporit punctele de control şi patrulările, a declarat Statul Major ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusi,
razboi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici