„S-a sacrificat. A vrut să ajute". Omagiu pentru primul medic care a murit în Franţa după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

  • Medicul care a murit avea 68 de ani şi era pensionat, dar a continuat să lucreze pentru a-şi ajuta colegii.
  • Parlamentarii francezi au aprobat pedepse mai dure pentru sfidarea unui ordin de izolare la nivel naţional.
  • Numărul deceselor a crescut duminică cu 112 la 674, în timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut la 16.018, în ultimele 24 de ore.
5170 afișări
Imaginea articolului „S-a sacrificat. A vrut să ajute". Omagiu pentru primul medic care a murit în Franţa după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

„S-a sacrificat. A vrut să ajute". Omagiu pentru primul medic care a murit ]n Fran'a

Medicul care a murit avea 68 de ani, era pensionat, dar a continuat să lucreze pentru a-şi ajuta colegii. El a murit sâmbătă la spitalul universitar din Lille.

Jean-Jacques Razafindranazy a fost specialist de urgenţă la spitalul universitar din Compiegne,  în departamentul Oise, la nord de Paris, unde mai mulţi alţi angajaţi au fost testaţi pozitiv, potrivit mass-mediei franceze.

Familia lui Razafindranazy a anunţat decesul acestuia într-o postare pe social media intitulată „Tatăl meu: un erou”. Fiul său a declarat pentru Le Parisien că tatăl său era pensionar şi ar fi putut înceta să lucreze, dar a refuzat deoarece colegii lui erau suprasolicitaţi.

„S-a sacrificat. A vrut să ajute. A continuat să lucreze pentru că i-a plăcut, a fost viaţa lui. Nu e corect. Suntem trişti şi supăraţi.”, a afirmat fiul acestuia.

Fiul lui Razafindranazy a spus că tatăl său s-a întors dintr-o vacanţă în străinătate „în formă bună” la sfârşitul lunii februarie şi s-a îmbolnăvit la începutul lunii martie. 

Parlamentarii francezi au aprobat pedepse mai dure pentru sfidarea unui ordin de izolare la nivel naţional, după ce numărul deceselor cauzate de coronavirus a crescut duminică.

Cei prinşi că sfidează regula - care are excepţii pentru deplasări urgente, cumpărături şi exerciţii fiizce solitare - se vor confrunta, de asemenea, cu amenzi mai dure, cuprinse între 135 şi 3.700 de euro, precum şi o pedeapsă de şase luni de închisoare pentru încălcări repetate ale ordinului, conform proiectului de lege de urgenţă sanitară aprobat de către parlamentari.

Numărul deceselor înregistrate de spitalele franceze a crescut duminică cu 112 la 674, au spus oficialii, în timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut cu 11%, la 16.018, în ultimele 24 de ore.

 

 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici