Scandulul aderării la NATO. Ministrul de externe al Turciei: Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti

Ministrul de externe al Turciei a spus că Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti şi să ridice interdicţiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO, relatează Reuters.

6976 afișări
Imaginea articolului Scandulul aderării la NATO. Ministrul de externe al Turciei: Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti

Scandulul aderării la NATO. Ministrul de externe al Turciei: Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat duminică la Berlin că Suedia şi Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine terorişti, să ofere garanţii clare de securitate şi să ridice interdicţiile de export impuse Turciei.

Mevlut Cavusoglu a mai spus că Turcia nu ameninţă pe nimeni şi nici nu caută să obţină avantaje, ci vorbeşte în special despre sprijinul Suediei pentru grupul militant kurd PKK. Ankara consideră PKK drept o organizaţie teroristă.

Finlanda a confirmat că va solicita aderarea la NATO şi se aşteaptă ca Suedia să îi urmeze exemplul, ca răspuns la invazia Rusiei din Ucraina.

Cu toate acestea, preocupările Turciei ar putea constitui un obstacol, deoarece orice decizie privind extinderea NATO necesită aprobarea unanimă a tuturor celor 30 de state membre, notează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici