Schulz: CE ar trebui să acţioneze imediat dacă în România nu se respectă standardele europene

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, declară că monitorizează cu mare atenţie evenimentele din România, iar în cazul în care se înregistrează încălcări ale regulilor şi standardelor europene, Comisia Europeană ar trebui să acţioneze imediat.

413 afișări
Imaginea articolului Schulz: CE ar trebui să acţioneze imediat dacă în România nu se respectă standardele europene

Schulz: CE ar trebui să acţioneze imediat dacă în România nu se respectă standardele europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi monitorizăm cu mare atenţie evenimentele din România. Se pare că asistem la o luptă politică de o intensitate surprinzătoare între două tabere ireconciliabile. În cazul în care sunt încălcări ale regulilor şi standardelor europene, Comisia Europeană trebuie să acţioneze imediat. Suntem o Uniune a valorilor şi standardelor legale comune, care trebuie respectate de toţi membrii fără excepţie. Este datoria noastră să acţionăm în caz că acestea sunt violate", a declarat marţi Schulz, potrivit unui comunicat de presă transmis MEDIAFAX.

De asemenea, comunicatul menţionat anunţă şi întâlnirea preşedintelui Schulz cu premierul Victor Ponta, care va avea loc miercuri, la sediul din Bruxelles al Parlamentului European, de la ora 18.30 a României.

Martin Schulz este membru al Partidului Social-Democrat din Germania (SPD), el fiind ales preşedinte al Parlamentului European în ianuarie a.c., anterior el fiind liderul grupului Socialiştilor şi Democraţilor europeni (S&D) din PE.

Premierul Victor Ponta va pleca, miercuri, la Bruxelles, unde are deja programate întâlniri atât cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, cât şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Discuţia cu preşedintele Parlamentului European este prevăzută să aibă loc miercuri seara, iar întâlnirea cu preşedintele Consiliului European a fost deja programată pentru joi.

Tot pentru joi este deja pregătită întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici