Schulz, preşedintele Parlamentului European: UE a fost "ostaticul" conservatorilor britanici. Accelerăm procedura de ieşire a Marii Britanii

Experţii juridici ai Uniunii Europene analizează modalităţile de accelerare a procedurii de excludere a Marii Britanii, a confirmat Martin Schulz, preşedintele Parlamentului UE, denunţând o decizie "unilaterală" a Londrei, care a luat "ostatică" UE din cauza unei dispute în Partidul Conservator.

18982 afișări
Imaginea articolului Schulz, preşedintele Parlamentului European: UE a fost "ostaticul" conservatorilor britanici. Accelerăm procedura de ieşire a Marii Britanii

Schulz, preşedintele Parlamentului European: UE a fost "ostaticul" conservatorilor britanici. Accelerăm procedura de ieşire a Marii Britanii

Martin Schulz a declarat vineri seară pentru ziarul The Guardian că avocaţii Uniunii Europene analizează dacă este posibil să se accelereze aplicarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, privind procedura ieşirii unui stat din UE.

"Incertitudinea este ultimul lucru pe care ni-l dorim; ne este greu să acceptăm că întregul continent este luat ostatic într-o luptă internă în Partidul Conservator", a spus Schulz.

"Trebuie să luăm notă de această abordare unilaterală", a spus Martin Schulz.

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană "cât mai curând posibil", au afirmat vineri, într-un comunicat comun, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, şeful Comisiei Europene, şi Martin Schulz, preşedintele Parlamentului UE. "Asistăm la o situaţie fără precedent şi suntem uniţi în reacţii. Vom rezista în mod puternic şi vom susţine valorile fundamentale ale UE - promovarea păcii şi bunăstării popoarelor. Uniunea Europeană va continua să funcţioneze în 27 de state membre. Uniunea Europeană este cadrul viitorului nostru politic comun", se arată în declaraţia semnată de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, de Jean-Claude Juncker, şeful Comisiei Europene, de Martin Schulz, preşedintele Parlamentului UE, şi de Mark Rutte, reprezentantul Preşedinţiei olandeze a Consiliului UE. "Acum aşteptăm ca Guvernul Marii Britanii să pună în aplicare cât mai rapid posibil decizia cetăţenilor, oricât de dureros ar fi acest proces. Orice întârziere ar prelungi incertitudinea fără a fi necesar. Oricum, avem reglementări în acest sens", subliniază liderii europeni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici