Şcoli şi magazine închise în Belgorod pe fondul loviturilor aeriene

Magazinele şi şcolile au fost închise în oraşul rusesc Belgorod după bombardamentele pe care autorităţile de acolo le-au atribuit Ucrainei, potrivit BBC.

1021 afișări
Imaginea articolului Şcoli şi magazine închise în Belgorod pe fondul loviturilor aeriene

Şcoli şi magazine închise în Belgorod pe fondul loviturilor aeriene

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că două persoane au fost ucise - în timp ce continuă votul în cadrul alegerilor generale pe care Vladimir Putin este sigur că le va câştiga.

Sistemele de apărare antiaeriană au doborât opt rachete ucrainene, a declarat Gladkov.

Putin a acuzat Ucraina că încearcă să îi perturbe candidatura pentru un nou mandat de şase ani.

Elevii din Belgorod - care se află în apropiere de graniţa cu Ucraina - nu vor merge la şcoală luni şi marţi, a declarat guvernatorul.

În timp ce centrele comerciale din Belgorod vor fi închise duminică şi luni, a adăugat Gladkov.

Gladkov a declarat că o femeie a fost ucisă într-o parcare în timp ce se afla cu fiul ei, în timp ce plimbau un câine. „Medicii se luptă pentru viaţa fiului ei”, a adăugat guvernatorul.

Imaginile care circulă pe reţelele de socializare arată o parcare plină de fum şi foc. Belgorodul a fost ţinta mai multor lovituri de represalii din partea Kievului.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că a „provocat pierderi” în zonele de frontieră ale Ucrainei şi în regiunile Belgorod şi Kursk.

Tot sâmbătă, guvernatorul regiunii Samara - la sud-est de Moscova - a declarat că dronele ucrainene au vizat două rafinării de petrol.

Într-o postare pe Telegram, Dmitri Azarov a declarat că una dintre rafinării, în Syzran, a fost incendiată, dar nu s-au înregistrat victime.

O sursă ucraineană a declarat pentru Reuters că agenţia de informaţii SBU a Kievului a lovit trei rafinării Rosneft din regiunea Samara - în Syzran, Novokuibyshevsk şi Kuibyshevsk.

Kievul nu a comentat atacurile din Belgorod.

Alegerile, descrise de critici ca fiind nici libere, nici corecte, îl vor duce pe Putin la încă şase ani de mandat. Rezultatul nu este pus la îndoială, deoarece Putin nu are niciun adversar credibil.

Potenţialilor candidaţi care s-au opus invaziei Rusiei în Ucraina li s-a interzis să candideze. În timp ce cel mai vocal critic al dlui Putin, Alexei Navalny, a murit subit într-o închisoare din Arctica luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici