Şcolile din Anglia şi Irlanda de Nord renunţă la examene anul acesta. Modul în care vor fi evaluaţi elevii

  • Şcolile din Anglia şi Irlanda de Nord înlocuiesc examenele pentru elevi cu notele, din cauza pandemiei
  • Gavin Williamson: "Anul acesta, ne vom pune încrederea mai mult în profesori decât în algoritmi"
  • Elevii care nu au tablete vor putea merge în continuare la şcoli
3326 afișări
Imaginea articolului Şcolile din Anglia şi Irlanda de Nord renunţă la examene anul acesta. Modul în care vor fi evaluaţi elevii

Şcolile din Anglia şi Irlanda de Nord renunţă la examene anul acesta. Modul în care vor fi evaluaţi elevii

Notele oferite de profesori prin evaluări vor fi utilizate anul acesta în locul examenelor pentru accederea în învăţământul gimnazial şi vocaţional în Anglia şi Irlanda de Nord, anunţă ministrul britanic al Educaţiei, Gavin Williamson.

"Anul acesta, ne vom pune încrederea mai mult în profesori decât în algoritmi", a afirmat Gavin Williamson, potrivit BBC, referindu-se la problemele din sistemul informatic produse în cursul examenelor anul trecut.

Sistemele educaţionale din Anglia şi Irlanda de Nord vor utiliza un model special de evaluare prin note acordate de profesori, pentru a se asigura că sunt date "corect şi uniform", a precizat ministrul britanic al Educaţiei.

"Tocmai am luat decizia de anulare a tuturor examenelor de grad secundar şi vocaţional în acest an academic. În contextul sistemului de învăţământ online destul de extins în acest moment, nu pot permite ca elevii din Irlanda de Nord să fie dezavantajaţi în vreun fel în raport cu colegii lor din restul Marii Britanii", a confirmat Peter Weir, ministrul nord-irlandez al Educaţiei.

Gavin Williamson, ministrul britanic al Educaţiei, a subliniat că elevii care nu au tablete pentru învăţământ online pot merge în continuare la şcoli. În prima etapă a carantinei, copiii care nu au avut dispozitive electronice au putut merge la şcoli, "acum aplicăm aceleaşi standarde şi recomandări", a subliniat Gavin Williamson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici