Scurtă întâlnire Sarkozy-Băsescu la Bruxelles, relaţii în mod clar glaciale - FOTO

Relaţiile dintre preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi omologul său român, Traian Băsescu au părut în mod clar glaciale în momentul în care cei doi lideri s-au întâlnit joi la Bruxelles, comentează Daily Mail, în ediţia online, ataşând şi fotografii foarte sugestive de la discuţia celor doi.

150 afișări
Imaginea articolului Scurtă întâlnire Sarkozy-Băsescu la Bruxelles, relaţii în mod clar glaciale - FOTO

Scurtă întâlnire Sarkozy-Băsescu la Bruxelles, relaţii în mod clar glaciale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Textul din Daily Mail este o trecere în revistă a celor mai recente evenimente provocate de expulzarea ţiganilor din Franţa, respectiv reacţia UE şi a comisarului Viviane Reding, care a apreciat această acţiune ca fiind similară celor din epoca nazistă, precum şi replicile autorităţilor de la Paris.

Articolului intitulat "Nu regret nimic! Întâlnire glacială între dispreţuitorul Sarkozy şi preşedintele român, la apogeul crizei ţiganilor", ziarul britanic îi asociază şi o suită de fotografii din timpul întâlnirii celor doi lideri, despre care afirmă că au părut implicaţi într-o discuţie animată, pentru ca în final preşedintele Băsescu să izbucnească în râs, iar "relaţiile părând să se dezgheţe".

VEZI AICI FOTO

Prima fotografie îl reprezintă pe Sarkozy sobru şi distant, părând a se feri, în timp ce preşedintele Traian Băsescu gesticulează în faţa sa. Comentariul asociat de Daily Mail este "Relaţiile între Nicolas Sarkozy şi preşedintele român Traian Băsescu păreau uşor îngheţate".

Următoarea imagine îl reprezintă pe Sarkozy cu degetul arătător îndreptat către preşedintele Traian Băsescu, care, la rândul său, îi ţine mâna pe umăr. Comentariul Daily Mail este: "Cei doi par angajaţi într-o discuţie animată".

Cea de a treia fotografie îi arată pe cei doi preşedinţi, Sarkozy fiind în continuare sobru, în timp ce preşedintele Traian Băsescu pare că îi explică ceva. Daily Mail comentează: "Faţă arogantă: Preşedintele Băsescu devine tot mai animat, dar Sarkozy rămâne sobru".

O a patra imagine îl arată pe preşedintele francez cu două degete sprijinite în pieptul omologului său român, care, la rândul său, are degetul arătător ridicat, părând a-i atrage atenţia. Comentariul care însoţeşte fotografia este: "Arătatul cu degetul: Nu este clar ce discutau cei doi, dar expulzarea ţiganilor din Franţa s-a dovedit controversată".

Cea de a cincea fotografie şi ultima care îi reprezintă pe cei doi il arată pe Sarkozy cu mâna dreapta ridicată, în timp ce Traian Băsescu râde. "Relaţiile par că s-au dezgheţat în timpul conversaţiei, iar domnul Băsescu a început să râdă", comentează Daily Mail.

Articolul se încheie cu o fotografie a unui grup de ţigani expulzaţi din Franţa.

Summitul UE de la Bruxelles are loc după declanşarea unei dispute între Paris şi Bruxelles, determinată de politica Franţei de repatriere a romilor români şi bulgari. Deşi subiectul romilor nu era inclus în agenda oficială a summitului, Germania şi Italia au insistat asupra unei discuţii pe această temă.

Preşedinţii României şi Franţei au avut, vineri, o convorbire telefonică "amicală şi constructivă", constatând "deplinul acord" de a răspunde eficient problemei puse de integrarea romilor şi hotărând să lucreze împreună legat de acest subiect, cu ocazia unei viitoare întâlniri bilaterale, la Paris.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele României şi preşedintele Republicii Franceze au avut o convorbire telefonică, în cursul serii de vineri, fiind convenit un comunicat de presă comun.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, şi preşedintele Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy, au avut vineri o convorbire telefonică amicală şi constructivă. Cei doi au reamintit determinarea comună de a continua şi aprofunda parteneriatul strâns dintre România şi Franţa. Astfel, cei doi şefi de stat au constatat deplinul acord de a răspunde eficient problemei puse de integrarea romilor, mai cu seamă, prin punerea în aplicare a acordului asupra căruia miniştrii români şi francezi au convenit, joi, 09 septembrie, la Bucureşti. Preşedintele Republicii Franceze şi preşedintele României au hotărât să lucreze împreună pe marginea acestui subiect, precum şi pe cel al romilor nomazi, cu ocazia unei viitoare întâlniri bilaterale ce va avea loc la Paris", se arată în textul comunicatului de presă comun.

Informaţia potrivit căreia preşedinţii Traian Băsescu şi Nicolas Sarkozy urmau să aibă o discuţie telefonică vineri a fost transmisă de ministrul francez pentru Imigraţie, Eric Besson, care s-a aflat într-o vizită la Bucureşti, alături de secretarul de stat pentru afaceri europene, Pierre Lellouche.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici