Scurtă întrevedere la Elysee între Hollande, Merkel şi Poroşenko, privind criza ucraineană

Preşedintele francez Francois Hollande s-a întâlnit duminică la Elysee cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedingtele ucrainean Petro Poroşenko, pentru a discuta aproximativ 15 minute despre criza ucraineană, a anunţat preşedinţia franceză.

769 afișări
Imaginea articolului Scurtă întrevedere la Elysee între Hollande, Merkel şi Poroşenko, privind criza ucraineană

Scurtă întrevedere la Elysee între Hollande, Merkel şi Poroşenko, privind criza ucraineană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, care era de asemenea prezent la Paris pentru marşul împotriva terorismului, nu a participat la această întrevedere, a precizat sursa citată.

Pe lângă această întrevedere, preşedintele Hollande a avut o discuţie separată cu cancelarul german Angela Merkel.

Aceste scurte întrevederi au avut loc înaintea reuniunii de luni, de la Berlin, a miniştrilor Afacerilor Externe rus, ucrainean, german şi francez.

Aceştia se vor întâlni pentru a pregăti un nou summit anunţat la sfârşitul lui decembrie de preşedintele Poroşenko, la care ar putea participa şi omologul său rus Vladimir Putin, dar şi Francois Hollande şi Angela Merkel, la 15 ianuarie, la Astana, capitala Kazahstanului.

Liderii francez şi german au condiţionat însă desfăşurarea acestui summit, care nu a fost confirmat încă, de promisiunea unor rezultate substanţiale în soluţionarea politică a crizei ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici