Şeful OMS răspunde criticilor lui Trump în privinţa gestionării pandemiei de coronavirus

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a emis miercuri un comunicat prin care a apărat gestionarea pandemiei de coronavirus, ca răspuns la criticile preşedintelui american Donald Trump potrivit cărora Washingtonul ar putea revizui finanţarea pe care o acordă agenţiei, potrivit Reuters.

3747 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS răspunde criticilor lui Trump în privinţa gestionării pandemiei de coronavirus

Şeful OMS râspunde criticilor lui Trump în privinţa gestionării pandemiei

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut apel la unitate şi a cerut oprirea „politizării” crizei globale de sănătate, cerând în special Chinei şi Statelor Unite să manifeste „un leadership cinstit”.

Tedros a spus că se aştepta ca finanţările SUA să continue cu sprijinul tradiţional bipartizan.

Contribuţiile americane la OMS în 2019 au depăşit 400 de milioane de dolari, aproape dublu faţă de cel de-al doilea contribuitor, China, potrivit cifrelor prezentate de administraţia americane. Site-ul OMS arată Statele Unite ca fiind finanţatorul principal al organizaţiei, contribuind cu aproape 15% din bugetul OMS.

Tedros a declarat că OMS „a ţinut lumea la curent cu ultimele date, informaţii şi dovezi” şi a menţionat că joi se vor împlini 100 de zile de când China a notificat prima dată organizaţia despre apariţia unor  cazuri de „pneumonie cu cauză necunoscută” la 31 decembrie 2019.

Tedros, fost ministru de externe al Etiopiei, a respins sugestia lui Trump că OMS este „centrată pe China”, spunând: „Suntem aproape de fiecare naţiune, suntem orbi de culoare”.

Anterior, dr. Bruce Aylward, consilier principal la Tedros, a apărat, de asemenea, relaţia agenţiei ONU cu China, spunând că este importantă colaborarea cu autorităţile din Beijing pentru a înţelege epidemia de coronavirus.

Trump a declarat la Casa Albă, în informarea zilnică privind situaţia din ţară generată de coronavirus că suma acordată de Beijing reprezintă o mică parte din contribuţia Washingtonului şi că „nu este deloc corect”.

„Deci, vom face analize, investigaţii. Şi vom lua o hotărâre cu privire la ceea ce vom face. Între timp, ne reţinem. Vrem ... să vedem", a explicat Trump

Trump a declarat că OMS a emis un comunicat pe 14 ianuarie, spunând că „nu a existat nicio transmisie de la om la om” şi că l-a criticat „foarte puternic” când a declarat că va opri zborurile din China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici