Şeful Poliţiei Capitoliului şi-a dat demisia după incidentele de miercuri

  • Steven Sund, şeful Poliţiei Capitoliului, a demisionat
  • Mai mulţi oficiali, inclusiv membrii Congresului SUA, au cerut demisii la vârful instituţiilor
  • Un grup de protestatari au pătruns, miercuri după-amiază, în clădirea Capitoliului din Washington DC în timpul unei şedinţe a celor două camere
985 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Capitoliului şi-a dat demisia după incidentele de miercuri

Şeful Poliţiei Capitoliului şi-a dat demisia după incidentele de miercuri

Şeful Poliţiei Capitolului SUA, Steven Sund, a demisionat pe fondul criticilor pe care le-a primit ca urmare a reacţiei pe care au avut-o subalternii săi în momentul în care un grup de suporteri ai lui Donald Trump au pătruns în sediul Congresului.

Demisia lui Sund va intra în vigoare pe 16 ianuarie, cu patru zile înainte de ceremonia de investitură a preşedintelui ales, Joe Biden, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de NBC News.

Sund a demisionat la scurt timp după ce preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, dar şi alţi înalţi oficiali au cerut plecarea sa, învinovăţindu-l pentru prostul management al situaţiei de miercuri.

De asemenea, preşedintele-ales, Joe Biden, a criticat răspunsul poliţiei Capitoliului, şi a spus că s-a folosit dublul standard între modul în care poliţia a reacţionat la suporterii lui Trump şi modul în care au fost trataţi participanţii la mişcarea Black Lives Matter în timpul verii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici