Şeful Statului Major Interarme din SUA a vorbit cu omologul său din Rusia pentru prima dată de la începutul invaziei militare ruse în Ucraina

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme al armatei SUA, a vorbit joi cu omologul său rus, generalul Valeri Gherasimov, aceasta fiind prima conversaţie între cei doi oficiali militari de la începutul intervenţiei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

2731 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major Interarme din SUA a vorbit cu omologul său din Rusia pentru prima dată de la începutul invaziei militare ruse în Ucraina

"Liderii militari au discutat despre numeroase subiecte preocupante din domeniul securităţii şi au stabilit să menţină deschise liniile de comunicaţii", a declarat joi după-amiază colonelul Dave Butler, purtătorul de cuvânt al Statului Major Interarme din Statele Unite.

Vinerea trecută, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, cerându-i un armistiţiu "imediat" în Ucraina şi evidenţiind importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii între Statele Unite şi Rusia.

Ministerul rus al Apărării a transmis, potrivit agenţiei Interfax, că discuţia s-a referit la conflictul militar din Ucraina. "Au fost abordate subiecte de interes reciproc, inclusiv criza din Ucraina", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici