Serviciile de informaţii militare slovace, acuzate că au interceptat telefoanele jurnaliştilor

Serviciile de informaţii militare slovace au ajuns în vizorul Parchetului general, luni, în urma unor suspiciuni privind eventuale interceptări ilegale ale telefoanelor jurnaliştilor.

142 afișări
Imaginea articolului Serviciile de informaţii militare slovace, acuzate că au interceptat telefoanele jurnaliştilor

Serviciile de informaţii militare slovace, acuzate că au interceptat telefoanele jurnaliştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne-am aplecat asupra acestei afaceri în urma acuzaţiilor presei", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului general Jana Tokoloyova.

Jurnaliştii de la cotidianul Pravda şi de la postul de televiziune TA3 au fost plasaţi sub supraveghere, potrivit Pravda şi cotidianului Novy Cas de luni.

Principalul tabloid slovac, Novy Cas susţine că deţine documente ale serviciilor de informaţii militare cu transcrierea interceptărilor telefonice, care conţin elemente sensibile cu privire la starea de sănătate şi viaţa intimă a persoanelor vizate.

Premierul în exerciţiu, Iveta Radicova, a anunţat luni că l-a convocat pe ministrul Apărării, Lubomir Galko, responsabil cu serviciile militare. Ea s-a pronunţat pentru deschiderea unei anchete parlamentare.

Galko s-a apărat de acuzaţiile formulate de cele două ziare. Potrivit lui, serviciile militare de informaţii au recurs la interceptări telefonice doar în colaborare cu poliţia şi cu autorizarea justiţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici