Sindicatul din care fac parte majoritatea piloţilor Air France anunţă încetarea grevei

Sindicatul din care fac parte majoritatea piloţilor Air France, aflat în grevă de două săptămâni, a anunţat duminică încetarea acestei mişcări sociale, cea mai lungă din istoria companiei, fără să poată obţine satisfacerea revendicărilor lor de către conducere.

84 afișări
Imaginea articolului Sindicatul din care fac parte majoritatea piloţilor Air France anunţă încetarea grevei

Sindicatul din care fac parte majoritatea piloţilor Air France anunţă încetarea grevei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul francez Manuel Valls, care a venit de mai multe ori în sprijinul liderilor Air France pentru a denunţa un conflict "insuportabil", a salutat imediat "fermitatea Guvernului".

Statul francez este acţionar în proporţie de aproximativ 16 la sută al grupului Air France-KLM, numărul doi european în transportul aerian după Lufthansa.

"Condiţiile dialogului social nu sunt întrunite în prezent. Am decis să ne asumăm responsabilitatea terminând greva", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al sindicatului SNPL, Guillaume Schmid, după eşecul negocierilor în cursul nopţii.

El a declarat că piloţii vor să "continue discuţiile într-un cadru mai senin", de unde şi decizia lor de a ieşi dintr-un conflict nepopular care apasă asupra conturilor Air France. Greva a blocat la sol jumătate din avioanele Air France începând cu 15 septembrie, cu un cost evaluat de conducere la 20 de milioane de euro pe zi.

Piloţii se opun proiectului Air France de a se extinde în sectorul low cost, prin filiala Transavia, considerat "strategic" de conducere şi experţii din acest sector pentru a asigura viitorul grupului, aflat în restructurare financiară de trei ani.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici