Site-urile reţelei teroriste al-Qaida, blocate de un atac informatic

Un atac al hackerilor a blocat site-urile folosite de reţeaua teroristă al-Qaida, întrerupând transmiterea de înregistrări şi comunicate, afirmă un expert american citat de site-ul postului NBC.

390 afișări
Imaginea articolului Site-urile reţelei teroriste al-Qaida, blocate de un atac informatic

Site-urile reţelei teroriste al-Qaida, blocate de un atac informatic

"Reţeaua de comunicaţii online a organizaţiei Al-Qaida a fost temporar blocată", afirmă Evan Kohlmann, reprezentantul organizaţiei Flashpoint Global Partners, care monitorizează activităţile reţelei teroriste.

Atacul informatic a avut loc în ultimele zile. "A fost un atac bine coordonat şi a implicat folosirea unor metode relativ sofisticate", a explicat Kohlmann.

"Apreciez că vor avea nevoie de câteva zile să remedieze daunele şi să repună în funcţiune sistemul", afirmă expertul.

În urmă cu un an, site-urile reţelei teroriste al-Qaida au fost vizate de un atac similar.

Presa britanică a relatat la începutul lunii iunie că Guvernul de la Londra a atacat un site al-Qaida anul trecut, modificând conţinutul unor articole referitoare la fabricarea bombelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici