Sora lui Fidel şi Raul Castro a colaborat cu CIA în anii '60 - VIDEO

Una dintre surorile lui Fidel şi Raul Castro a colaborat cu CIA în anii '60, perioadă în care Statele Unite au încercat să pună capăt revoluţiei cubaneze, potrivit unei cărţi care va apărea luni.

19 afișări
Imaginea articolului Sora lui Fidel şi Raul Castro a colaborat cu CIA în anii '60 - VIDEO

Sora lui Fidel şi Raul Castro a colaborat cu CIA în anii '60 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Juanita Castro, în vârstă de 76 de ani şi exilată la Miami, dezvăluie în cartea intitulată "Fraţii mei, istoria secretă", detalii despre familie şi modul în care s-a apropiat de CIA când a început să critice revoluţia, în 1964.

Sora mai mică a lui Fidel şi Raul, a povestit la televiziune cum, într-o duminică seara în Cuba, un apropiat al lui Fidel şi al ei a venit şi i-a spus că serviciile americane de informaţii vor ca ea să colaboreze cu ele.

Această persoană a declarat că "CIA vrea să vorbească cu mine (...) întrucât are lucruri interesante să îmi comunice şi lucuri interesante să mă întrebe (...). Eram puţin confuză, dar am spus da", a povestit aceasta, citată de Univision, principalul post hispanofon de televiziune din Statele Unite.

"Am început să fiu dezamăgită" de revoluţia cubaneză, "când am văzut atâta nedreptate, mi-am spus, nu este posibil, aici se înşeală, aici cineva este înşelat", a povestit ea fără a da mai multe detalii despre relaţia cu CIA.

În anii '60, serviciile americane de informaţii au încercat în mod repetat să răstoarne regimul comunist din Cuba, prin comploturi vizând asasinarea lui Fidel Castro, potrivit autorităţilor cubaneze.

Juanita Castro afirmă în cartea sa că fratele său Raul i-a cerut să se retragă pentru o perioadă în Mexic, după ce a aflat că aceasta a început să critice revoluţia şi că proteja oponenţi. De la 18 iunie 1964, aceasta nu l-a mai văzut niciodată pe actualul preşedinte al Cubei, a declarat ea.

Cartea, scrisă împreună cu o jurnalistă mexicană, este publicată simultan în Statele Unite, Columbia, Mexic şi Spania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici