Soţia ministrului israelian de Interne îşi cere scuze după o glumă rasistă despre Barack Obama

Soţia ministrului israelian de Interne Silvan Shalom, Judy Mozes, şi-a cerut scuze, duminică, după ce a postat pe Twitter o glumă rasistă, în care l-a numit pe preşedintele american Barack Obama "negru şi slab", relatează CNN.

1398 afișări
Imaginea articolului Soţia ministrului israelian de Interne îşi cere scuze după o glumă rasistă despre Barack Obama

Barack Obama (Imagine: HEPTA)

"Ştiţi cum este cafeaua Obama? Neagră şi slabă", a scris Judy Mozes pe Twitter. Ulterior, ea a explicat că a reprodus o glumă şi a şters mesajul, nu înainte însă ca acesta să fie preluat de mass-media din Israel.

"Îmi cer scuze, a fost o glumă stupidă pe care mi-a spus-o cineva", a revenit ea după câteva minute. "Domnule preşedinte Obama, nu ar fi trebuit să scriu gluma inadecvată pe care am auzit-o. Îmi plac oamenii indiferent de rasa şi religia lor", a adăugat ea ulterior. "Îmi pare rău dacă am ofensat pe cineva. Sper că voi rămâne căsătorită când soţul meu va ateriza şi va auzi ce am făcut", a continuat ea.

Acest incident intervine în timp ce relaţiile dintre preşedintele Barack Obama şi premierul israelian Benjamin Netanyahu sunt tensionate, mai ales în legătură cu dosarul nuclear iranian.

Mozes este editorialist ocazional pentru cotidianul Yediot Ahronot şi moderator TV. Soţul ei este parlamentarul Likud Silvan Shalom, care este ministru de Interne în Israel. Netanyahu l-a desemnat pe Shalom la conducerea procesului de pace cu palestinienii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici