Soţiile preşedinţilor rus şi polonez vor merge împreună la Smolensk

Soţiile preşedinţilor rus şi polonez, Svetlana Medvedeva şi Anna Komorowska, vor merge la 10 octombrie la Smolensk, în vestul Rusiei, la locul prăbuşirii avionului prezidenţial polonez, a anunţat vineri preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski.

15 afișări
Imaginea articolului Soţiile preşedinţilor rus şi polonez vor merge împreună la Smolensk

Soţiile preşedinţilor rus şi polonez vor merge împreună la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dorim ca această vizită să aibă un caracter cât mai privat cu putinţă şi nu un caracter politic, care va permite aprofundarea relaţiilor emoţionale între cele două naţiuni după drama de la Smolensk", a subliniat preşedintele Komorowski, citat de agenţia PAP.

La şase luni după accidentul avionului preşedintelui polonez Lech Kaczynski la Smolensk, membri ai familiilor victimelor vor merge, la 10 octombrie, "în pelerinaj" la locul prăbuşirii, care a provocat moartea a 96 de persoane, între care şi şeful statului polonez.

"Detalii tehnice mai rămân de stabilit", a adăugat Komorowski, dar există "o acceptare" pentru o întrevedere la Smolensk a celor două Prime Doamne.

Komorowski a confirmat de asemenea că preşedintele rus, Dmitri Medvedev, va efectua o vizită în Polonia până la sfârşitul anului.

"Data a fost confirmată" în cadrul unei conversaţii telefonice recente, a adăugat el, dar ea va fi comunicată doar atunci când va fi oficială.

Vizita va avea loc "anul acesta, aşa cum am convenit în mai, la Moscova", a declarat Komorowski, care a mers în Rusia în calitate de preşedinte interimar, după moartea preşedintelui Lech Kaczynski în accidentul de la Smolensk.

Varşovia aşteaptă cu nerăbdare rezultatele anchetelor efectuate în paralel în Rusia şi în Polonia, privind cauzele accidentului avionului de tip Tupolev 154.

Polonia a ridicat tonul la autorităţile ruse începând de săptămâna trecută, criticând în special condiţiile de protecţie a epavei avionului prezidenţial, care se află la aeroportul din Smolensk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici