Spania va organiza noi alegeri generale pentru a patra oară în patru ani. Anunţul premierului interimar Pedro Sanchez

Premierul interimar spaniol Pedro Sanchez a informat că Spania va organiza noi alegeri generale în luna Noiembrie, în contextul în care regele Felipe al VI-lea nu a oferit încă un mandat pentru formarea unui nou Guvern, relatează site-ul agenţiei Reuters.

629 afișări
Imaginea articolului Spania va organiza noi alegeri generale pentru a patra oară în patru ani. Anunţul premierului interimar Pedro Sanchez

Pedro Sanchez anunţă că Spania va organiza noi alegeri generale în luna noiembrie

"Nu există o majoritate în Congres care să permită formarea unui nou Guvern, de aceea vor avea loc din nou alegeri la data de 10 noiembrie", a informat Sanchez.

Familia regală a informat marţi printr-un comunicat că nicio formaţiune politică nu va primi susţinerea Parlamentului pentru a forma un nou Guvern.

Sánchez a convocat alegeri legislative anticipate şi în luna februarie, după ce partidele separatiste catalane şi-au retras sprijinul pentru propunerile sale privind bugetul.

"Cetăţenii spanioli şi-au exprimat deja alegerea de patru ori. Au ales să meargă în continuare cu un Guvern progresiv condus de PSOE. Vă vom cere să va exprimaţi părerea şi mai clar pe 10 noiembrie", a mai afirmat Sanchez.

Pedro Sanchez este premier în exerciţiu al Spaniei din 1 iunie 2018.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici