State membre UE cer sancţiuni mai dure pentru Bulgaria şi România

Un grup de state membre ale Uniunii Europene insistă pe impunerea unor sancţiuni mai serioase Bulgariei şi României, în legătură cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare din domeniul Justiţiei şi Afacerilor Interne, relatează agenţia Focus News, în pagina electronică.

398 afișări
Imaginea articolului State membre UE cer sancţiuni mai dure pentru Bulgaria şi România

State membre UE cer sancţiuni mai dure pentru Bulgaria şi România

Discuţii intense privind impunerea de sancţiuni faţă de aceste două state au avut loc în cadrul Uniunii Europene, a declarat ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Rumyana Jeleva, într-o conferinţă de presă, în urma unei şedinţe a Guvernului.

"Trebuie să-i convingem, prin determinarea noastră, că noul Guvern a luat măsuri concrete pentru a ajunge la anumite rezultate, astfel încât să nu fie impuse noi sancţiuni", a spus ea.

Anterior, Focus News relata că, în opinia Ministerului olandez al Afacerilor Externe, România şi Bulgaria încă depun prea puţine eforturi în lupta împotriva corupţiei şi criminalităţii organizate, iar managementul fondurilor europene continuă să fie slab.

Guvernul olandez va continua să făcă presiuni la nivel european, pentru ameliorarea situaţiei în ambele ţări, cele mai noi membre ale Uniunii Europene. În cazul în care nu se vor înregistra ameliorări, acest lucru va avea consecinţe atât asupra transferului de fonduri europene către cele două ţări, cât şi asupra accesului lor în zona Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici