Statele UE riscă să se confrunte cu atacuri teroriste de genul celui comis la Bruxelles

Ţările europene riscă să se confrunte cu alte atacuri similare celui comis la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, astfel că autorităţile trebuie să coopereze pentru a evita astfel de incidente, avertizează coordonatorul Uniunii Europene pentru Combaterea terorismului, Gilles de Kerchove, citat de AFP.

272 afișări
Imaginea articolului Statele UE riscă să se confrunte cu atacuri teroriste de genul celui comis la Bruxelles

Statele UE riscă să se confrunte cu atacuri teroriste de genul celui comis la Bruxelles (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu cred în ipoteza unor atentate de mare amploare de genul celor din 11 septembrie 2001, dar Europa trebuie să se pregătească de atacuri comise de indivizi care încearcă să omoare mai multe persoane", a avertizat Gilles de Kerchove.

"Peste 2.000 de europeni au mers sau intenţionează să meargă să lupte în Siria. Unii au revenit. Nu înseamnă că toţi vor comite atacuri, dar unii o vor face. Sunt antrenaţi să utilizeze arme automate, arme uşoare, substanţe explozive, dar nu sunt pregătiţi să comită atacuri de mare anvergură", a subliniat de Kerchove.

Mehdi Nemmouche, presupusul autor al atacului comis pe 24 mai la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, a petrecut un an în Siria, în perioada 2012-2013. Atentatul terorist antisemit comis la Bruxelles s-a soldat cu moartea a patru persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici