Statele Unite înăspresc sancţiunile contra Rusiei, din cauza conflictului ucrainean

Statele Unite au anunţat marţi înăsprirea sancţiunilor împotriva Rusiei, din cauza presupusei susţineri acordate insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei şi a anexării regiunii Crimeea, în contextul vizitei la Washington a preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, relatează Le Figaro.

4403 afișări
Imaginea articolului Statele Unite înăspresc sancţiunile contra Rusiei, din cauza conflictului ucrainean

Statele Unite înăspresc sancţiunile contra Rusiei, din cauza conflictului ucrainean

Noile sancţiuni vizează 38 de persoane şi entităţi din Ucraina, doi oficiali guvernamentali ruşi, precum şi 12 persoane şi organizaţii din Crimeea, a anunţat Departamentul american al Trezoreriei.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, se află în vizită oficială la Washington, unde va avea întrevederi cu omologul său, Donald Trump, şi cu vicepreşedintele Mike Pence.

"Delegaţiile vor menţine presiunile asupra Rusiei, pentru găsirea unei soluţii diplomatice", a explicat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

"Sancţiunile americane care vizează Rusia din cauza situaţiei din estul Ucrainei vor rămâne în vigoare până când Moscova onorează obligaţiile Acordului Minsk. Sancţiunile americane impuse din cauza anexării Crimeei nu vor fi anulate până când Rusia nu va elibera regiunea", a transmis Departamentul american al Trezoreriei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici