Statele Unite şi Rusia estimează că Siria deţine aproximativ 1.000 de tone de arme chimice

Statele Unite estimează că Siria dispune de 54 de locaţii unde sunt fabricate sau depozitate arme chimice, evaluând stocurile, împreună cu Rusia, la aproximativ 1.000 de tone, afirmă un oficial american.

210 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Rusia estimează că Siria deţine aproximativ 1.000 de tone de arme chimice

Statele Unite şi Rusia estimează că Siria deţine aproximativ 1.000 de tone de arme chimice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există probabil 45 de locaţii asociate programului sirian de arme chimice", precizează oficialul american, sub protecţia anonimatului.

"Rusia şi Statele Unite estimează cantitatea de arme chimice la aproximativ 1.000 de tone", adaugă oficialul citat.

Statele Unite şi Rusia au ajuns la un acord în privinţa planului de plasare sub control internaţional şi de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc având la dispoziţie o săptămână pentru prezentarea listei cu arme neconvenţionale care ar urma să fie distruse, sub supravegherea Naţiunilor Unite, până la jumătatea anului 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici