Statul Islamic execută "zeci de militari" sirieni capturaţi în nordul ţării

Jihadişti ultraradicali din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au executat "zeci de militari" sirieni care au fugit din baza aeriană de la al-Tabqah, în nordul Siriei, a anunţat joi un ONG, iar conturi de Twitter ale unor jihadişti anunţă execuţia a 200 de militari.

470 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic execută "zeci de militari" sirieni capturaţi în nordul ţării

Statul Islamic execută "zeci de militari" sirieni capturaţi în nordul ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Zeci de militari sirieni capturaţi în timp ce fugeau către Esraya, în provincia Hama, după ce SI a preluat controlul asupra bazei aeriene de la al-Tabqah, au fost executaţi de către jihadişti în noaptea de miercuri spre joi", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Potrivit lui Rahmane, aproximativ 1.400 de militari apărau baza de la al-Tabqah, încercuită duminică de către combatanţi SI. În timpul luptelor, aproape 200 de militari au fost ucişi, iar aproximativ 700 au reuşit să ajungă în sectoare controlate de către regim.

Dintre ceilalţi 500, o parte continuă să lupte la o fermă din Ajrawi, în apropiere de baza de la al-Tabqah, altă parte se ascunde, iar câţiva zeci au fost capturaţi în noaptea de miercuri spre joi în timp ce încercau să fugă, pe un drum deşertic de 50 de kilometri până în localitatea Esraya, în provincia Hama, aflată sub controlul Damascului, a precizat el.

Pe conturi jihadiste a fost postată o înregistrare video cu tineri purtând doar slipuri şi mergând desculţi pe un drum deşertic, escortaţi de jihadişti înarmaţi, dintre care unul poartă steagul organizaţiei din care face parte. Unii strigă "Statul Islamic", iar alţii le răspund "este veşnic".

Pe conturi este anunţată execuţia a 200 de prizonieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici